Verkoop

De voordelen van een vastgoedmakelaar:

Een snelle, probleemloze verkoop
De vastgoedmakelaar zet in uw plaats alle benodigde stappen en blijft permanent beschikbaar. Via zijn uitgebreide netwerk van contacten brengt hij snel en gericht de juiste doelgroep in kaart en kan hij die meteen bewerken. Zo brengt hij uw vastgoed onder de aandacht van een zo groot mogelijk aantal potentiële kopers.

Aanwezig op alle fronten
Zijn beschikbaarheid is stukken hoger dan die van een particulier die de verkoop in eigen handen houdt. Bovendien beschikt hij over gespecialiseerde technologie om snel en makkelijk advertenties te plaatsen in tal van media. En natuurlijk is hij te allen tijde te bereiken en te bevragen door u en alle potentiële kopers of huurders.

Schatting
Een van zijn sterkste pluspunten is zijn ervaring in de vastgoedmarkt. Daardoor kent hij precies de huur- of verkoopwaarde van een pand, waardoor sneller een overeenkomst kan worden gesloten. Doordat hij betaald wordt door de eigenaar, streeft hij een maximale prijs en een snelle afhandeling na. Zijn honorarium ligt dan ook heel vaak onder de kosten die een particulier zich, uit onwetendheid of omwille van vele onnodige verplaatsingen, moet getroosten om zelf tot een verkoop of verhuur te komen. Het is altijd moeilijk de precieze waarde van een pand in te schatten. Er spelen veel factoren mee, zoals de opkomst of teneergang van een wijk en andere vluchtige tendenzen. Slechts na vele jaren in het vak weet men die juist te onderkennen. Die ervaring maakt de grootste toegevoegde waarde van een vastgoedmakelaar uit.

Professionele onderhandelaar
De vastgoedmakelaar weet ook precies hoe hij een pand moet aanprijzen, waardoor het sneller verhandeld wordt. Hij weet ook hoe hij een veelbelovende onderhandeling tot een goed einde moet brengen: iets wat je alleen maar kan door een goed inzicht in de mogelijkheden van elke partij. Zonder die ervaring is het gevaar op gemiste kansen een flink stuk hoger.

In dienst van uw belangen
Psychologie en efficiëntie. Door zijn inzicht in de vastgoedmarkt weet een makelaar snel de interessante partijen van de oninteressante te scheiden aan de hand van factoren als budget en dergelijke. Daardoor vermijdt hij u de onnodige verplaatsingen die u zich wellicht had moeten getroosten wanneer u de verhuur of verkoop van uw pand in eigen handen had genomen.

Administratieve competentie
Bij een vastgoedtransactie komen flink wat kleine lettertjes te pas. Door zijn ervaring en expertise weet de vastgoedmakelaar precies waarop hij moet letten. Bovendien helpt hij u ook verder bij de contacten die u hebt met banken en notarissen, enzovoort.

Het beroepsinstituut van vastgoedmakelaars (BIV)
Om het beroep van vastgoedmakelaar uit te oefenen moet men ingeschreven te zijn bij het BIV, het advies- en controleorganisme voor vastgoedprofessionals. Dankzij het BIV heeft het beroep een goede reputatie gekregen. De makelaars dienen namelijk een strikte deontologie te onderschrijven en te beantwoorden aan een reeks verplichtingen, waaronder:

- Een specifieke opleiding (3 jaar na het middelbaar + 1 jaar stage op de werkvloer);
- Een permanente beroepsopleiding (20 uur per jaar);
- Het neerleggen van een garantie voor de waarde van de panden die voor derden worden beheerd;
- Het inschrijven op een beroepsverzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid.

Persoonlijke verantwoordelijkheid
De makelaar moet erkend zijn door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV). Dat houdt in dat hij verplicht is zich te houden aan de professionele deontologie. Hij moet ook een beroepsverzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid aangaan. De makelaar is persoonlijk aansprakelijk: hij kan zich enkel als fysieke persoon verzekeren, of hij nu zelfstandige is of bij een agentschap werkt.

Te betalen maar rendabel
In ruil voor zijn diensten vraagt een vastgoedmakelaar uiteraard een honorarium. Dat bestaat uit een vooraf afgesproken commissie op de verkoop of verhuur, die u pas moet betalen als de transactie succesvol is verlopen. Op die manier komt u altijd voordelig uit.

 

Waarom een vastgoedmakelaar?

De vastgoedmakelaar is een professional met een wettelijk beschermde titel. Zijn taak bestaat erin u te begeleiden en wegwijs te maken in het beheer van uw vastgoed of u te omringen met specialisten.
Hij gaat te werk in vier stadia:

Bij verkoop of verhuur:
a. waardeschatting van uw vastgoed,
b. presentatie van uw pand bij zijn klanten,
c. onderhandelingen met potentiële klanten,
d. hulp bij het opstellen van documenten.

Bij aankoop:
a. waardeschatting volgens de staat van het vastgoed,
b. kwaliteit van de investering,
c. de onderhandeling,
d. de onderteking van de overeenkomst.

Door een beroep te doen op een ervaren vastgoedmakelaar schept u bij voorbaat een sfeer van vertrouwen tussen beide partijen. De makelaar is immers gewend aan onderhandelingen waarbij hij een bevredigende tussenweg moet vinden tussen uiteenlopende belangen. Tevens is hij cruciaal voor het vaststellen van een optimale prijs bij verkoop of verhuur. Hij is immers als geen ander perfect op de hoogte van vraag en aanbod in de vastgoedsector.

 

ETIMMO als ethische makelaar:

Daarenboven wensen wij onze menselijke aanpak verder uit te breiden naar de gehele samenleving. dit dmv. ons engagement dat wij van elke verkoop 5% van onze commissie integraal afstaan aan een goed doel van uw keuze. Wij denken hierbij aan oa. WWF, Amnesty International, Artsen zonder Grenzen, Oxfam, Greenpeace, etc... maar dat kan evengoed Kankerliga, het Rode Kruis, Apopo (rattentrainingsprogramma voor ontmijning), Plan International, Heder (een organisatie die zorg en houvast biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) ontwikkelingsachterstand en/ of beperking, een niet aangeboren hersenletsel of een neuromusculaire aandoening), fondsenwerving voor een zelfbedruipende school of een kleinschalig project elders in de wereld zijn. Aan u de keuze! Laat het ons weten: Tel.: 0472/90 90 63.